TOUR D’ENCORE DE AVONDETAPPE

Nadat NOS cameraman Richard alle beelden had verzameld voor het item van die avond, en gastvrouw Marie-Therese haar caravaan vangst in een juten zak onder haar bed had verstopt, konden wij met lichte tegenzin van ons camperdak af. De gepaste begeleidende muziek daarbij ontbrak helaas wel, als u snapt wat wij bedoelen.. Peter Koelewijn was nergens te bekennen. Dan maar zonder Peter dat dak af, snel inpakken en met verbrande nek en welgekleurde wielrenarmpjes op naar de avondetappe.

Parc le Bournat is een nagemaakt 19de eeuws dorpje. Een openluchtmuseum annex pretpark; een dorpje waar de tijd 100 jaar geleden stil is gezet. 
Eentje die vergelijkenissen vertoont met het Land van Ooit. Bij binnenkomst werden we dan ook verwelkomd door een setting van verroeste traktors, een verlicht reuzenrad, een papier maché witte molen en een boerderij omgebouwd tot 'bistro locale'. Aangevuld met een scala aan activiteiten waar menig 'geitenwollensokken' type van in extase zou komen.
Figuurzagen, brood bakken, boetseren en zelfs pottenbakken! Over pottenbakken gesproken; oud wielrenner Danny Nelissen die ook te gast was die avond wist ons nog wel een leuke grap te vertellen. 
Ik quote: 'Ik heb jullie aangemeld voor het pottenbakken, maar daar zijn alleen vrouwen te vinden...'
En wij dachten dat onze grappen slecht waren. Waarschijnlijk was Danny een goede daler op de fiets want met deze grap wist hij snel het dal te bereiken. 

Bij aankomst werden we voorgesteld aan Pascal, Michael, Ursula, en de rest van de NOS crew.
Dione nam net live de promo voor die avond op, waarna we ook haar presentatricehand konden schudden
Het idee om Dalida voor een maal terug in de uitzending te brengen kwam vanuit de NOS. Alle Mart Smeets fans ten faveure, met gevaar voor Diones eigen leven.
In een hete namiddagzon konden we op het grind op drie pittoreske groene terrasstoeltjes kijken of alle aangebrachte microfoons het deden.
Dione stond met haar telefoon in de hand klaar om de generale vast te leggen. En wie horen we daar? Was het Dalida of toch een snikkende Dione?

De NOS-crew was na de uitzending duidelijk in voor een kleine afterparty, en dus werd de feestelijke tourstemming voortgezet in een prachtig hotel niet ver van Parc le Bournat. Ook wij werden met enige dwang uitgenodigd om mee te gaan, een aanbod waar wij graag 'senkjoe' tegen zeiden. 
Eenmaal daar stond Dione erop dat zij voor ons persoonlijk het bier zou halen, één van de redenen dat die koude eerste slok très très special smaakte.

Het was een geweldige ervaring om dit van dichtbij mee te mogen maken! Dione heeft met verve de smartlap weten te vervangen. 
Geen Guus Meeuwis maar gewoon Dalida met buenos noches mi amor! Twitter liep vol met reacties, 'iedere avond weer Dalida aub!!'
Wij zijn erbij, jullie ook?

  • 00B99F0A-B346-4DE3-AB36-4400345AFA1A.jpeg
  • FFCB04DE-7049-4DFC-A34B-415567A1CBEB.jpeg
  • 2EC225B4-7F1D-4CF8-9F2B-33A3BBF05BD3.jpeg