TOUR D’ENCORE 11 JULI 2017

Mag ik zeggen dat we vandaag het parcours wederom onveilig hebben gemaakt? Ja dat mag ik zeggen!

Waar we gisteren nog voor de camper zaten, zagen wij vandaag kans om onszelf een beter uitzicht te verschaffen.
De NOS zou langskomen om een clipje te filmen dus we wisten dat we alles uit de krappe camperkast moesten halen om sensationele beelden te leveren.
De viool en cello op het dak van de camper krijgen was geen enkel probleem maar een elektrische witte klankkast van 88 weluitgewogen toetsen omhoog zien te krijgen was een ander verhaal.
Met een uiterste krachtsinspanning kregen we de piano gelukkig ook op zijn plek en een uniek concertpodium was een feit. 
Toen cameraman Richard kwam aanrijden en ons op het dak zag spelen, besloot hij direct zijn drone tevoorschijn te toveren om ons zo tot grote hoogte te laten stijgen. 

De camper stond gepositioneerd tussen vier waanzinnige Franse châteaux en deze plek was tevens de groene voortuin van Marie Thérèse, een Frans oud dametje die ons de avond ervoor nog uitgebreid de Dordogne liet zien. Ze nodigde ons daarna uit om een biertje te drinken bij haar thuis om er zo in houtje touwtje Frans achter te komen dat de Tour hier slechts een keer eerder langs was gekomen.

Terug naar het dak van onze camper; wij zaten er klaar voor. 
Eerst zou de caravaan langskomen en uit eerdere ervaringen dachten we deze keer veilig op onze camper te zitten om zo de rondvliegende kauwgomballen en haribo zakjes te kunnen ontwijken. Niets bleek minder waar te zijn, al zittend op de camper werden wij gepromoveerd tot een ware schietschijf. Op de kermis was menig kind bij het ballengooien met een dikke teddybeer naar huis gegaan.

Enfin, de caravaan trok voorbij en het moment naderde waar we de hele middag al naar uitkeken. Er was een kopgroep van 2 man en die zouden binnen afzienbare tijd recht op ons af komen fietsen.
De spanning nam toe, geluid van een naderende helikopter en toen zagen we de twee motoren met knipperende lichten.
Ze komen! Koen besloot dat zitten op de camper niet genoeg was, met gevaar voor eigen leven stond hij op om die persoonlijke serenade te brengen. 
De helikopter kwam inmiddels ook op ons afgevlogen en deze bleef vlak voor onze neus boven het zonnebloemenveld hangen om het plaatje goed te vangen.
We wisten inmiddels al dat de camper niet erg stabiel was maar met de extra wervelwinden van de helikopter werd het storm op zee. Hou je vast jongens, gewoon doorspelen! Wat een fantastische ervaring, daar klim je toch dagelijks voor op een camper!?
De koplopers waren nog niet voorbij of we kregen al bericht van NOS producer Maike dat we live op tv waren geweest!
De avondetappe was bij deze al meer dan geslaagd, en dat terwijl het avondje nog moest komen...

  • F300758A-9A12-4415-8932-3D1D53F60207.jpeg
  • C9941D5E-B339-4787-B817-BD72FA0F46D5.jpeg